Vaaliohjelma

Kello käy, ja joka hetki Suomi sukeltaa entistä syvemmälle, mikäli emme korjaa kurssia. Olen laatinut kolmiportaisen strategian hyvinvoinnin turvaamiseksi. Se on vaalikampanjani kivijalka.

Strategia hyvinvoinnin turvaamiseksi

1. Ero Eu:sta

Ero Eu:sta on ensimmäinen askel ja perusta, jolle ehdotukseni rakentuu. Eropäätös voi perustua kansanäänestykseen. Juridisesti irtautuminen tapahtuu kahden vuoden “irtisanomisajan” kuluttua umpeen.

2. Rahareformi

EU:sta eroamisen luonnollinen jatke on omaan valuuttaan siirtyminen. Oma valuutta ei ole kuitenkaan rahareformin päämäärä, vaan apuväline. Itse reformi liittyy rahanluontiin, joka on nykyään yksityisten liikepankkien oikeus. Tämä oikeus pitää palauttaa valtion omalle keskuspankille, jonka alla voi toimia joukko julkisia pankkeja. Siinä tapauksessa, että kansanäänestystä EU:sta eroamiseksi ei saataisi aikaan tai että sen tulos olisi kielteinen, voisimme pohtia rinnakkaisvaluuttaan siirtymistä.

3. Perustulo

Perustuloon siirtymiselle on kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että nykyinen sosiaaliturvajärjestelmä toimii kannustinloukkuna. Toinen, vielä tärkeämpi syy on se, että tulevaisuudessa työtä ei riitä kaikille, sillä automaatio ja robotit valtaavat alaa nopeasti. Voi olla, että vuonna 2030 jopa puolet väestöstä on vailla työtä. Se ei ole kuitenkaan uhka, vaan mahdollisuus, mikäli osaamme toimia oikein. Sen vuoksi asiaa on alettava valmistelemaan kiireen vilkkaa. Ehdotukseni mukaan perustulon suuruus voisi olla 1000 e/kk kaikille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille. Huomionarvoista tässä on se, että rahareformin avulla verotusta ei tarvitse kiristää. Ohessa pari blogiani perustuloon liittyen.

http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185424-perustulo-lienee-ainoa-vaihtoehtomme

http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/191345-hiekkaa-nordean-lattioilla

Tärkein yksittäinen hanke on vireillepanemani kansalaisaloite kaivosveron saamiseksi Suomeen. Tutustu tarkemmin oheisesta linkistä ja allekirjoita samalla aloite.

http://kaivosvero.fi/

hedari 03

Vastaukseni HS:n vaalikoneeseen (30 kysymystä)

http://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/varsinais-suomi/ehdokas/1632

 

Puolueen vaaliohjelma

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185235-itsenaisyyspuolueen-eduskuntavaaliohjelma-2015