Puolue

IPU:n heikkoudet ja vahvuudet

Itsenäisyyspuolueen suurin ongelma on siinä, että valtamediat eivät anna marginaalipuoleille näkyvyyttä. Toinen ongelma on se, että eduskunnan ulkopuolinen puolue ei saa puoluetukea. Näistä syistä johtuen toiminta on enemmän tai vähemmän puskista kuiskimista – ja senkin “artisti” maksaa.

Senpä takia monilla saattaa olla vääriä assosiaatioita puoluetta kohtaan. Yksi varsin yleinen liittyy puolueen nimeen. Se saattaa herättää jopa äärinationalistisia tai rasistisia mielleyhtymiä. Siitä ei kuitenkaan ole kyse. Ryhtyessäni ehdokkaaksi tämä oli itselleni tärkeä pointti, sillä oma vaimoni on Intian kansalainen ja kuuluu siten maahanmuuttajiin.

Puolueen nimi tulee yksinkertaisesti siitä, että se haluaa Suomesta itsenäisen. Tämä saattaa kuulostaa hassulta niille, jotka kuvittelevat, että Suomi on edelleen itsenäinen. Mutta miten sellainen valtio voisi olla itsenäinen, jonka laskennallinen päätösvalta EU:n sisällä rajoittuu hieman reiluun prosenttiin, ja silti suuri osa lainsäädännöstä ja dirketiiveistä tulee EU:sta?

Ja vielä pahempaa on luvassa, sillä suunnitteilla olevien vapaakauppasopimusten turvin jopa lainsäädännöllinen valta luisuisi yhä enemmän kansainvälisille suuryhtiöille, joiden ainoa motiivi on tehdä voittoa. Jos vielä joku epäilee tätä, niin suosittelen käymään läpi linkit-osion, jonne olen kerännyt aiheesta faktaa.

Näissä vaaleissa ei ole kuin yksi todellinen vaihtoehto, IPU.

Kaikki valtapuolueet pelaavat siihen maaliin, joka johtaa liittovaltion suuntaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Suomelle ei jää muuta mahdollisuutta kuin sisäinen devalvaatio, joka entisestään kurjistaa oloja. Silloin myös vapaakauppasopimukset astuvat voimaan, monikansallinen kaivostoiminta johtaa siihen, että puolet Lapista on yhtä talvivaaraa, pohjavedet ja metsät tullaan myymään, terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ulkoistetaan monikansallisille firmoille, lähikaupasta saa vain epämääräisiä tuotteita, joiden alkuperää ei voi selvittää. Ja listaa voisi jatkaa.

Talouspoliittisesti valtapuolueiden ajama linja johtaa siihen, että Suomella on edessä Japanin tie. Meillä on paljon yhteistä, kuten deflatorinen talous ja vinksahtanut huoltosuhde. Mutta Japanilla on paljon paremmat työkalut selvitä, koska sillä on isommat sisämarkkinat, oma valuutta ja oma keskuspankki. Seuraavana onkin edessä Kreikan raitti. Tämä alkaa viimeistään siinä vaiheessa, kun luottoluokitus putoaa tarpeeksi ja valtionvelan korko tuplaantuu. Siihen ei kestä monta vuotta, mikäli kurssia ei muuteta.

Onneksi kuitenkin sosiaalisen median aikakaudella asiat leviävät kulovalkean tavoin ja samalla kriittinen massa lisääntyy kaiken aikaa. Hyvä esimerkki tästä oli euroopanlaajuinen kansalaisliikehdintä, jonka ansiosta TTIP-neuvottelut saatiin ainakin hetkeksi jäihin.

Mottoni vaaleissa kuuluu “Lokaali vs. globaali”. Tätä tukee myös vaalipäällikkömme, Timo Isosaaren ajatelma ”IPU on ihmisten puolue, tai paremminkin kansanliike yli vanhojen ideologiarajojen.” Valtaa ei siis pidä antaa monikansallisten yhtiöiden käsiin, ja siinä Suomen pitää taistella yhtenä rintamana. Myös se osa vallasta, joka on jo menetetty Brysseliin, pitää ottaa takaisin ja luoda Suomesta kukoistava, itsenäinen ja liittoutumaton valtio.

Tässä vielä puolueen vaaliohjelma.

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185235-itsenaisyyspuolueen-eduskuntavaaliohjelma-2015

 

 

 

Mainokset