Juha Ilari Hämäläinen

Uutisleikkaaja, vapaa kirjoittaja

Olen 44-vuotias ehdokas Salosta. Koulutukseltani olen merkonomi, ja varsinaisen päivätyöni olen tehnyt kuvanauhoittajana sekä uutisleikkaajana Ylen tv-uutisissa. Sittemmin heittäydyin ”seikkailijaksi”, ja vuodesta 2010 olen viettänyt intialaisen vaimoni kanssa enemmän aikaa Intiassa kuin Suomessa.

Syksyllä 2014 seikkailuistani ilmestyi matkakirja nimellä ”Findiana Jones”. Kirjassa liikutaan Suomesta Intiaan ja takaisin. Otan siinä kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin sekä maailmanpolitiikkaan laajemmin. Olen aikaisemmin äänestänyt vihreitä, mutta nyt Itsenäisyyspuolue tuntuu olevan lähimpänä niitä arvoja, joista kirjassanikin kirjoitin.

Vaalimottoni kuuluu seuraavasti: “Lokaali vs. globaali”.

 

Tässä pähkinänkuoressa asiat, joita tulisin ajamaan eduskunnassa.

Puolesta: EU:sta eroaminen, rahareformi, perustulo, perustuslakituomioistuin, suora demokratia

Vastaan: vapaakauppasopimukset, veroparatiisit, suuret tuloerot, Nato, maaseudun alasajo

 

Valiokuntatyöskentely

Eduskunnan valiokunnista itseäni kiinnostaa tulevaisuus- ja perustuslakivaliokunta. Suomelle pitäisi pikaisesti laatia vuoteen 2030 ulottuva strategia, miten menetellä kun automaatio ja robotit korvaavat yhä enemmän ihmistyötä. Olen jo hahmotellut asiaa blogeissani, ja työ tulee jatkumaan. Lisäksi Suomeen pitäisi saada perustuslakituomioistuin, joka objektiivisesti valvoisi, että perustuslakia noudatetaan. Ilman erillistä tuomioistuinta perustuslaki on kuin veteen piirretty viiva.

 

Kontakti:                               juha.ilari.hamalainen@gmail.com

Vaaliblogi                             http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/findianajones

Henkilökohtainen blogi      http://findianajones.com/

 

Tue vaalikampanjaani

Voit tukea vaalikampanjaani lahtoittamalla sopivaksi katsomasi summan tukiryhmäni tilille. Vaihtoehtoisesti voit tukea kampanjaani tilaamalla kirjoittamani Findiana Jones -kirjan, jolloin pääset samalla mukaan seikkailuihin halki Intian:) Linkit löytyvät sivun alalaidasta.

Vaaliterveisin!

Juha Ilari Hämäläinen